Published 2017-02-03 00:00:00
Sandsøy Båtservice bestiller ny arbeidsbåt i Tyrkia
Nybygget blir landets bredeste båt under 15 meter.

Sandsøy Båtservice leverer ringvask, notvask, ROV-inspeksjonar og bistand ved avlusing til oppdrettsnæringen, og holder til i Sande kommune i Møre og Romsdal.

– Vi opererer i spotmarkedet, og har en fin økning i oppdragsmengden. For å imøtekome stadig strengere krav til arbeidsbåter, og tilby de ansatte gode arbeidsforhold, bestiller vi ny båt, forteller daglig leder Aksel Ivan Bringsvor.
Bred båt
– I samarbeid med bygge- og designverftet Norse Celik, som ligger i Gebze/Kocaeli, Istanbul, har vi fått utarbeidet et nytt design på enskrogs-arbeidsbåt med størrelse 8,5×15 meter. Dette blir så vidt vi vet Norges bredeste arbeidsbåt (under 15 meter) med ett skrog, og får unike egenskaper. Resultatet blir en godt utrustet båt med stabilitet lik katamaran, men med betydelig lavere driftskostnader, legger han til.

Styrehuset blir plassert så langt fram som mulig, og dette gir en dekksplass på nær 70 kvadratmeter. På dekksnivå får en plass til garderobe, wc, tre doble lugarar og oppgang til styrehus. Styrehuset inneholder messe/oppholdsrom, samt to styreposisjoner. Under dekk, blir det verksted og lager, med inngang til maskinrom.

Framdrift blir besørget av en Scania DI13 – 600 hestekrefter med Twin Disc gir, og i maskinrom blir det også plass til et innebygget høytrykksaggregat for notvask og ringvask. I fra dekk blir det inngang til eget kontrollrom til ringvasker, notvasker og ROV. Båten vil ha inspeksjons-ROV om bord.

Håndtere
Båten vil få moderne utrustning iform av to 3 tonns capstan, 30t tauwinsj, styrepinnar og haikjeft for sikker sleping og ankerhåndtering. Kran med radiostyring vil bli levert av Mariner, og er metallisert. Den har en kapasitet på 65t/m og rekkevidde 20 meter. Thrustere framme og bak på 50 hestekrefter, vil gjøre båten lett å håndtere. På dekk vil en kunne manøvrere båten via fjernstyring.
Videre blir det installert generator på 75 kw. Det vil også bli montert en batteripakke på 15Kwh, for å kunne ha nødvendig strøm om bord uten bruk av aggregat om natten.

– Båten er planlagt levert i juni 2017, og vi vil da umiddelbart gå i arbeid, opplyser Bringsvor.

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no