Published 2018-05-24 00:00:00
Moen Marin leverer til Flokenes Fiskefarm

«Førdefjord», en 13,5 meter lang katamaran, er det siste tilskuddet til flåten av arbeidsbåter i Flokenes Fiskefarm. Båten er havbruksselskapets første fra Moen Marin.

Flokenes Fiskefarm driver med matfisk-produksjon av laks på to lokaliteter i ytre del av Førdefjorden i Askvoll kommune. Selskapet har de siste årene opplevd en kraftig vekst, og med den nye båten i NabCat-serien fra Moen Marin styrker bedriften kapasiteten på tunge operasjoner.

Daglig leder Ingvar Osland forteller at «Førdefjord» primært skal brukes som servicebåt.

–Vi har flere mindre lokalitetsbåter fra før. Denne gangen hadde vi behov for en større båt med kraftigere krankapasitet, og da falt valget på en NabCat fra Moen Marin.

–Vi brukte god tid når vi skulle velge både båttype og leverandør. Totalpakken med kvaliteten på båten og måten Moen Marin framsto på som leverandør ble avgjørende for at vi valgte dem, forteller Osland videre, som ikke utelukker at Flokenes Fiskefarm kommer til å bestille flere båter fra Moen Marin.

En samlet motorkraft på 760 hestekrefter gjør at den 13,5 meter lange og 7,5 meter brede båten blir både sterk og manøvrerbar. Det siste bidrar ikke minst det vribare propellanlegget fra Nogva til. Båten kan om nødvendig gjøre 12 knop.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie leveres Førdefjord med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Den har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter. Båten er videre utstyrt med en Palfinger kran og tre og fem tonns Capstaner. Den har også en egen høytrykksspyler for desinfisering.

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no