Published 2018-07-05 00:00:00
ST-297 CLV for Nexans bygges på Ulstein Verft
Published by
Skipsteknisk AS
Nexans flytter bygging av kabelleggerer til Norge etter problemer ved utenlandsk veft.

Skipsteknisk har tidligere annonsert at selskapet i sterk internasjonal konkurranse, ble valgt til å utvikle den nye kabelleggeren for det franske kabelselskapet Nexans. Skipsteknisk og Nexans har arbeidet med utvikling av fartøyet over lengre tid nå, og etter at det oppstod utfordringer ved det opprinnelige valgte veftet i utlandet, har nå Nexans signert kontrakt med Ulstein Verft i Ulsteinvik. Fartøyet har planlagt levering Q2 i 2021.

Med en kapasitet på 10 000 tonn høyspentkabel i svingskiven på dekk, vil dette bli en av de aller største kabelleggerene i markedet. Fartøyet som har benevnelsen ST-297 CLV og har fått navnet Nexans Aurora, har en lengde på ca 150m og vil i tillegg til høyspentkabler, også kunne frakte og legge fiberoptiske kabler, samt å utføre reparasjon, skjøting og nedgraving av kabel. ST-297 CLV er designet med høy grad av redundans både i propulsjon (DP3) og i kabelleggingsutstyret, og skal kunne operere og holde posisjonen sin selv under ekstreme værforhold.
Skipsteknisk er særdeles tilfreds med at den avanserte kabelleggeren nå skal bygges i Norge, og da det er veldig lenge siden det ble bygget et Skipsteknisk design på Ulstein Verft, ser nå partene med glede fram til å samarbeide om dette prosjektet.

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no