Published 2019-02-09 00:00:00
Skipsteknisk designer nytt forskningsskip til Irland
Published by
Skipsteknisk AS

Skipsteknisk AS vant nylig anbudet på design av Irland's nye fiskeriforskningsskip. Det er Marine Institute med hovedkontor i Galway, som skal erstatte den nå 21 år gamle "Celtic Voyager" med et nytt og større fartøy.

Kontrakten ble nylig signert i Dublin og inneholder utvikling av design, prosjektering, klasse og byggetegninger. I tillegg skal Skipsteknisk forestå byggeledelse på verftet når byggingen av fartøyet kommer i gang.

Skipsteknisk har lang og bred erfaring innenfor design og prosjektering av denne type forskningsskip, og vant kontrakten i bred internasjonal konkurranse. Skipsteknisk har tidligere arbeidet for Marine Institute gjennom prosjekteringen av forskningsskipet «Celtic Explorer», som ble ferdigstilt i 2003.

Det nye skipet skal bygges og utrustes for forskningsoppdrag innen fiskeri- og havforskning, men også for bunnkartlegging, miljø- og meteorologi oppdrag. Skipet vil få en lengde på rundt 50 m, og det vil bli designet med sterkt fokus på lave miljøskadelige utslipp og energibesparelse. Fartøyet skal videre bygges i hht den internasjonale standarden for undervannsstøy ICES 209. Lav undervannstøy er viktig for denne type skip for å gjøre mest mulig korrekte fiskebestandsmålinger.

Selve byggeoppdraget vil bli tildelt på grunnlag av et internasjonal anbud som skal gjennomføres til sommeren/høsten, med tildeling av byggekontrakt før årsskiftet 2019/2020.

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no