Published 2020-04-06 00:00:00
Wärtsilä designer verdens største krilltråler
Designer verdens største og mest effektive krilltråler

Wärtsilä har inngått skipsdesignkontrakt for en ny og moderne krilltråler. Tråleren vil ved levering være den største og mest effektive i sitt slag i verden. Designkontrakten ble inngått med Shanghai Chonghe Marine Industry (CMI) i mars i år.

Den cirka 140 meter lange tråleren skal operere i fiskeområdene for krill i Antarktis, og kommer til å operere til sjøs over lange tidsperioder. Fartøyet vil bli utstyrt med det nyeste utstyret for tråling, med prosesseringsmuligheter ombord for krill-produkter av høy kvalitet. Wärtsilä-designet legger stor vekt både på driftseffektivitet og minimal miljøpåvirkning.

Høsting fra havet må utføres på en bærekraftig måte, spesielt i det lite utnyttede farvannet i Antarktis. Ved å benytte et større og mer effektivt fartøy, gjør Wärtsilä-designet det mulig for operatøren å fiske sin tillate kvote med et så lavt karbonavtrykk som mulig ved at det benyttes mindre drivstoff - noe som også reduserer utslippene.

Dette er den andre krilltråleren som er designet av Wärtsilä for CMI, og er betydelig større enn den første, «Shen Lan», som snart blir ferdigstilt. I tillegg til skipsdesign, har Wärtsilä også levert motorene til det 115 meter lange fartøyet «Shen Lan».

«I Wärtsilä forsøker vi å lære ved å lytte når vi skal designe fartøy for kunden, og vi har i dette prosjektet jobbet i tett samarbeid med CMI for å etablere så presise krav til vellykket krillfiske som mulig. Det har resultert i at vi sammen med kunden har utviklet dette nye fartøyet som vil være ti meter lengre enn noen annen krilltråler i drift i dag. Tråleren vil dessuten være designet for optimal driftseffektivitet og miljøavtrykk, samt inneholde den beste teknologien innen fiske- og prosesseringsmetoder», sier leder for Wärtsilä Ship Design i Norge, Ove H. Wilhelmsen.

«Vi er stolte av at vi nå kan presentere planene våre for verdens største og mest avanserte krilltråler. Wärtsilä var et naturlig valg for oss, etter det utmerkede samarbeidet vi har hatt i utformingen av «Shen Lan»», sier Laurent Wang som er administrerende direktør i CMI.

I løpet av andre kvartal i 2020 vil vi ha fullført den innledende prosjekteringen, og den planlagte leveransen av det ferdige fartøyet forventes å skje i 2023.

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no