Published 2021-01-20 00:00:00
FFS Marine med stort oppdrag

FFS MARINE AS har sammen med flere andre organisasjoner de siste ukene jobbet intenst med planlegging og klargjøring til frakt av 3 store skip på toppen av det Norskeide Heavy lift skipet HAWK.
HAWK er ett såkalt Heavy Lift skip eiet av Oslo baserte "Offshore Heavy Transport" bygget opprinnelig som tankskip, men ombygget til å kunne frakte alt fra vindmølle fundamenter til borerigger.

Skipene som lastes om bord er kjøpt fra forskjellige steder i Norge og slept til den beste float on lokaliteten i Norge, disse skal bygges om til flytende kraftverk til bruk i områder av verden som er spesielt utsatt for Jordskjelv, skred, ustabile politiske forhold og andre faktorer som gjør at det er utfordrende å oppnå stabil kraftforsyning.
Skipene som nå forlater Norge har alle vært engasjert i offshorenæringen, og er Ramform Viking, Stril Myster og CGG Alize. Stril Myster og CGG Alize ble solgt til tyrkiske Karmarine Karadeniz Denizcilik ve Ticaret AS i oktober 2020 og er omdøpt henholdsvis Ocean Karadeniz og Karadeniz Powership Belgin Sultan.

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no