Published 2021-03-10 00:00:00
Ny kontrakt på fiskefartøy til Camaro Fiskeriselskap
Published by
Skipskompetanse As
Skipskompetanse har signert kontrakt på nytt fiskefartøy til Camaro Fiskeriselskap. Fartøyet skal bygges på Larsnes Mek Verksted.

Det er inngått avtale mellom Camaro Fiskeriselskap, Skipskompetanse og Larsnes Mek Verksted for design og bygging av et nytt kystnotfartøy til Roger Nilsen i Nord-Lenangen, Tromsø.

Fartøyet får verftets byggenummer 69, navnet Nord-Fugløy og designbetegnelse SK-3151. Designet er tilpasset rederiets driftsgrunnlag og spisses mot not- og snurrevadfiske med blant annet fabrikk med vertikale platefrysere, kombinerte RSW/levendefisk-tanker og fryserom.

For å støtte rederiets forventinger til god driftsøkonomi og minimalt miljøavtrykk i alle relevante driftskondisjoner arrangeres fartøyet med stor propell, to-steps gir, variabel turtallsgenerator, take me home-løsning og batteripakke på ca 1,0 MWh.

Fartøyet bygger videre på de gode erfaringer Skipskompetanse har høstet gjennom tidligere fiskefartøydesign og kommer samtidig til å inneholde nye innovasjoner som vil forlenge fartøyets operasjonsvindu, øke kvaliteten på fangst og gi bedre sikkerhet til mannskapet under fiske.

Kontrakten er med på å styrke vår målsetning om økt aktivitet innen utvikling og design av fremtidsrettede fiskefartøy.

Skipskompetanse har gjennomført mange vellykkede prosjekt sammen med Larsnes Mek Verksted og er svært fornøyd med å lande byggingen av nok et fartøy til norske redere hos et norsk verft. Vi er trygge på at bygging i Norge sammen med norske leverandører gir best grobunn for videreutvikling og nytenking.

Hoveddata
Rederi Camaro Fiskeriselskap AS
Verft Larsnes Mek Verksted
Design SK-3151
Lengde 50,7 m
Bredde 12,0 m
RSW 499 m3
Fryserom (kombinert med RSW) ~ 350 m3
Batteripakke ~ 1000 kWh
Innredning 14 personer

© 2014 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no