Published 2022-01-25 00:00:00
Evotec håndteringsutstyr til Arctic Pearl

Tau Tech, med hovedbase i Ålesund, velger teknologiselskapet Evotec for alt håndteringsutstyr til sitt ombygde offshoreskip som vil få navnet «Arctic Pearl».

«Dette er et resultat av et glimrende samarbeid om utvikling av utstyr som skånsomt skal plukke haneskjell fra havbunnen i svært sårbare områder i Norskehavet. Vi har gjennom en lengre prosess endt opp med å velge den leverandøren som best oppfyller våre kvalitetskrav», sier Bjørn Roppen, leder av Subsea avdelingen hos Tau Tech.

«Vi skal revolusjonere innhøsting av haneskjell i den mest sårbare naturen vi har. Tradisjonelt har dette blitt gjort gjennom å skrape opp skjellene, noe som har ført til store ødeleggelser av havbunnen. Vår metode går ut på å suge skjellene gjennom et egenutviklet og patentert pumpesystem, noe som ikke vil sette andre avtrykk enn at vi kan høste inn skjellene i henhold til kvotene vi har mottatt. For å kunne gjøre dette må vi ha spesialdesignet utstyr både på båt og i sjø, som sikrer denne skånsomme innhøstingen. Derfor falt valget på Evotec fra Ulsteinvik», avslutter Roppen.

«Vi skal levere alt håndteringsutstyret. Det er en omfattende pakke fra oss, med en verdi på over 40 millioner kroner», sier Geir Henning Kalvatn, salgssjef hos Evotec AS.

Evotec skal levere en komplett pakke som også omfatter selve kabelen, samt terminering og testing av denne og det øvrige utstyre ombord.

© 2021 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no