Published 2023-02-02 00:00:00
Skipsteknisk design for nye LEINEBRIS

Rederiet Leinebris AS fra Fosnavåg har signert kontrakt for nybygg med det tyrkiske verftet Tersan. Rederiet eier og driver i dag en stor og moderne flerbruksfiskebåt som ble levert fra samme verft i 2015. Den nye båten bygges videre på suksessfaktorene fra dagens fartøy og er i likhet med forrige bygg også designet av Skipsteknisk AS
Rederi og designselskap har samarbeidet svært tett for å komme frem til de best løsningene for at dette skal bli en fiskebåt som tøyer grensene til neste nivå.

I likhet med dagens Leinebris vil nybygget i tillegg til line- og garnfiske også bli utrustet for snurrevad. Dette vil føre til en veldig fleksibel båt, som vil kunne tilpasse redskapsvalg og fiskemønster på fiskefeltet etter vær og forhold.

Det har vært stort fokus på å nyttiggjøre all energi som produseres om bord. Båten vil blant annet utrustes med elektrisk dekksutstyr, stor batteripakke og tre generatorsett kombinert med en nedsenkbar azimuth-thruster i forskipet og en pulling azimuth thruster i akterskipet. Lav skrogmotstand og gode sjøegenskaper har vært et stort fokus under utviklingen av dette prosjektet.

Videre vil båten bli bygget med dobbelt lastedekk, RSW-tanker for både levende og bløgget fisk, samt mulighet for å losse direkte fra RSW-tankene til land. Dette kombinert med ensilasjeproduksjon, gjør at alt av restråstoff vil bli tatt vare på.

Nybygget vil få designbetegnelsen ST-158 og vil få en lengde på 64,90 meter og en bredde på 15 meter. Dobbelt lastedekk, overbygde arbeidsdekk og moonpool vil ivareta sikkerheten til mannskapet. Innvendig vil det legges til rette for en høy standard og gode fasiliteter for rekreasjon og velvære.

For rederiet har utstrakt bruk av lokalt næringsliv på leverandørsiden vært viktig.

Skipsteknisk AS er veldig takknemlige for å få muligheten til å være med på å utvikle dette spennende prosjektet sammen med en tidligere kunde.

© 2021 Shipping Publications as   Phone +47 331 81180   info@shipping-publ.no